Zastanawiam się właśnie nad przesiadką z S8 na S9. Słyszałem, że aparat jest lepszy i może szybciej dostaje aktualizacje, ale z drugiej strony cena jest wyższa. Czy ktoś porównywał oba modele na co dzień? Warto dopłacać za S9 czy lepiej zostać przy S8? Byłbym wdzięczny za opinie i własne doświadczenia 🙂
Samsung S8 vs S9 – który bardziej się opłaca?
Po przesiadce na S9 od razu rzucił mi się w oczy szybszy czytnik linii papilarnych i lepsze działanie DeX na kablu.
Mam S8 od roku i bateria trzyma mi cały dzień bez problemu, ale slow-mo w S9 mnie kusi.
Też się nad tym zastanawiam od kilku dni, ciężki wybór.
S9 ma lepszą kamerke, ot cała filozofia 😊
W S9 Samsung poprawił głośniki stereo i dodał lepsze tłumienie szumów w głośniku rozmów. Oba nadal mają złącze jack, ale w S9 jakość audio jest minimalnie czystsza, więc jeśli słuchasz dużo muzyki, warto to rozważyć.
Ja bym brał S9, aparat robi robotę, zero zastanawiania.
Ciężko powiedzieć, sam się gubię w specyfikacjach i chyba poczekam na kolejną promocję.
Warto zwrócić uwagę, że w S9 jest Snapdragon 845 zamiast 835, więc realnie odczujesz przyspieszenie w grach i przy wielozadaniowości. Do tego aparat ma zmienną przysłonę f/1.5–2.4 i lepiej wychwytuje detale przy słabym świetle. S8 ma zaś większy wyświetlacz w porównaniu do całej obudowy, ale S9 ma lepsze algorytmy przetwarzania obrazu i dodatkowy slow-mo 960fps.
Podbijam bo też chcę kupić nowy fon.
Trudny wybór, obie wersje są warte uwagi i zależy co akurat potrzebujesz.
Chyba S9 ma lepsze selfie i trochę szybszy czytnik linii papilarnych, ale mogę się mylić.
Wydaje mi się, że S8 miał większą baterię, ale nie jestem pewien czy to 3000 czy 3500 mAh.