Zastanawiam się między Samsungiem J3 a LG K8. Szukam telefonu do przeglądania netu, zdjęć i trochę social mediów. Oba mieszczą się w moim budżecie, ale opinie w necie są podzielone. Głównie zależy mi na wytrzymałej baterii i płynności. Czy ktoś miał któryś z tych telefonów i może coś doradzić? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi 😊
Samsung J3 czy LG K8 - co wybrać?
Po znudzeniu J3 zmieniłem na K8, ale ten okazał się wolniejszy i bateria szybciej padała. Wróciłem ostatecznie do Samsunga.
Z mojego doświadczenia LG K8 ma lepszy zasięg 4G i wyraźnie lepszy mikrofon podczas rozmów. J3 z kolei szybciej się nagrzewa i ma wolniejszy autofocus. Obydwa mają 1,5 GB RAM, więc wielozadaniowość jest ograniczona. Ale bateria w K8 starcza mi na półtora dnia bez problemu. Sam używam K8 jako zapasowy telefon i jestem zadowolony.
Mi K8 starcza na cały dzień, więc ok.
W kwestii wytrzymałości lepszy jest LG K8 – obudowa jest bardziej solidna, a ramki grubsze. J3 ma bardziej podatne na pęknięcia tworzywo. Też sprawdziłem moduł GPS: w J3 działa szybciej, ale w K8 jest stabilniejszy. Ogólnie zależy, co wolisz, ale ja wybrałem na razie K8.
Ja bym brał Samsunga, lepiej działa ogólnie.
Chyba oba telefony mają slot hybrydowy na dual SIM i SD, ale mogę się mylić.
Nie jestem ekspertem, ale brzmienie głośnika w K8 wydaje się lepsze.
Wydaje mi się, że LG K8 ma większy ekran, ale nie do końca.
Miałem Samsunga J3 przez rok, wymieniałem go dopiero po 12 miesiącach. Bateria przy moim użytkowaniu wytrzymywała dzień i pół bez problemu. Ekran AMOLED robi robotę, ale pamiętaj, że przy dużym słońcu słaba czytelność. Ogólnie byłem zadowolony.
U mnie J3 padł po upadku z małej wysokości – obudowa jest delikatna. W K8 raz mi spadł i nic się nie stało, więc wzięłbym go drugi raz.
Ciekawe co powiedzą inni.
Oba średniaki, ale J3 jest ciut szybszy.
Podbijam, czekam na więcej opinii.
LG K8 ma wymienną baterię, więc u mnie wygrywa.
Ja mam podobny dylemat.
Szukam odpowiedzi, bo sam nie wiem.
Ja tam chyba skłaniam się bardziej ku Samsungowi ze względu na lepsze wsparcie.
Wydaje mi się, że oba mają ten sam akumulator, ale mogę się mylić.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale Samsung J3 miał chyba szybsze ładowanie.