Z własnego doświadczenia polecam modele z napędem paskowym – mają mniejszy luz i są ciche, np. Hammer z Decathlonu.
Jaki orbitrek do domu wybrać, żeby był cichy i stabilny?
Ja mam Insportline X50 i działa świetnie, cichy i tani.
Ja miałem pierwszy krok z tańszym Clear Fit, ale po 2 msc przestał działać. Teraz mam ProForm Endurance i jest dużo lepiej, nic nie stuka.
Sportstech ESX500 to dobra opcja, cichy i ma bluetooth.
Pamiętaj też o wadze użytkownika – jeśli będziesz ćwiczyć przy 100+ kg to szukaj modelu do co najmniej 120 kg max wagi. Ważne jest też wyważenie koła, 8–10 kg to minimum do płynnego ruchu.
U mnie siłownia za daleko, więc też patrzę na orbitreki.
Jakbyś znalazł coś ciekawego w promocji daj znać.
nie jestem specjalista ale chyba lepszy ten z elektryczną regulacją oporu niż ręczną
Też o tym myślę, bo miejsce mam podobne, ale wciąż nie wiem.
nie wiem czy do 1500 coś sensownego dostaniesz, może trzeba trochę dołożyć
Mi bardziej zależy na wyświetlaczu, bo lubię śledzić postępy, więc patrz też na to.
Podbijam temat bo sam chcę ogarnąć zakup.
Kupiłem rok temu Spirit CE800. Trochę droższy, ale mega solidny, nic się nie rusza, stabilny jak czołg. Fajnie się jeździ i komputer dokładnie mierzy.
Jeśli budżet jest ok. 1500 zł, to pooglądaj modele NordicTrack C 7.5 z 8kg kołem zamachowym – jest w promocji i ma ekran. Przyciski w uchwytach działają ok, ale trzeba uważać na serwis po gwarancji.
Zajrzyj do decathlonu i zobacz model Domyos EL520. Ma elektromagnetyczny hamulec, pomiar pulsu w rączkach i dość cichą pracę. Do małego pokoju spoko bo kompaktowy. W cenie ok. 1400 zł. Stabilny, duże koło zamachowe, regulacja oporu manualna i programy treningowe. Może się przydać.
Polecam Orbitrek Kettler Axos, fajna inwestycja.
Chyba ten magnetyczny jest lepszy od powietrznego, ale nie jestem pewny.