Szukam konta oszczędnościowego w jakimś banku, które będzie całkowicie darmowe i nie będzie żadnych haczyków. Ważne dla mnie jest wydobycie z oszczędności jakiegoś sensownego procentu, ale bez miesięcznych opłat czy prowizji. Zastanawiam się nad ofertami BGŻ Optima, ING i mBank, ale może są lepsze opcje? Czy ktoś korzysta z darmowego konta oszczędnościowego i może podzielić się opinią? Z góry dzięki za pomoc 🙂
Jakie konto oszczędnościowe wybrać, żeby było naprawdę darmowe?
wydaje mi się, że Millennium ma konto free, ale nie jestem pewny limitów
W T-Mobile są 2% przez pół roku, potem 0,8%, także trzeba patrzeć na czas trwania promocji.
Czytałem też o promocji w T-Mobile Usługi Bankowe, ale tam oprocentowanie spada po jakimś czasie.
u mnie sprawdza się Bank Millennium
nie wiem czy dobrze pamiętam, ale coś czytałem o opłatach za wypłaty w niektórych bankach
też się nad tym zastanawiam, ciekawe, co tu wybierzecie
Ja bym poszedł w mBank, u mnie ok.
hmm, ciekawe co tu w końcu wybierzemy
chyba przy niektórych bankach jest limit zobowiązań, nie pamiętam szczegółów
podbijam temat, bo też szukam czegoś fajnego
Może warto też sprawdzić aplikacje mobilne banków, czasem tam są lepsze warunki.
Santander oferuje teraz konto oszczędnościowe 1,4% do 150 tys. zł, bez opłat za prowadzenie czy wypłaty.
ja na razie zostaję przy Nest
Sam robiłem porównanie, sporo zależy od tego, ile chcesz oszczędzać – niektóre banki dają więcej na mniejsze kwoty.
polecam ING nie ma prowizji
Miałem kiedyś konto oszczędnościowe w Alior Banku, warunki były okej ale czasem zmieniali oprocentowanie w ciągu miesiąca.
Przerzuciłem swoje oszczędności do eurobank, bo oferta była najlepsza z tych, co porównywałem.
U mnie w PKO BP było sporo papierologii i ukrytych wymogów, więc odradzam jeśli szukasz bezboleśnie.
Moja żona korzysta z eurobank, u niej żadnych opłat i prosta obsługa w apce.