Potrzebuję kamerkę samochodową do codziennej jazdy. Zależy mi na niezłej jakości obrazu w dzień i w nocy. Budżet mam w okolicach 300-500 zł. Myślałem między Full HD a 4K, ale nie wiem czy warto dopłacać. Ważny jest dla mnie także tryb parkingowy. Nie potrzebuję super bajerów, bardziej trwałość i dobra jakość nagrań. Ktoś ma jakieś sprawdzone modele albo porady?
Jaką kamerkę samochodową wybrać na codzienne trasy?
ja bym brał z wifi zawsze wygoda.
Przydałoby się też sprawdzić prędkość nagrywania na karcie, bo nie wszystkie radzą sobie z 4K.
Zastanawiam się nad czymś tańszym.
chyba warto kupić z mikrofonem.
nie wiem czy lepszy jest 4k czy full hd w kamerce.
Ja mam Viofo A119 i spoko nagrywa, polecam.
Też mam Viofo i polecam.
Testowałem kilka modeli, ale najbardziej zdał egzamin Mio MiVue C550 – dobra jakość w nocy i w dzień, prosta obsługa, nie zawiesza się.
Zwróć uwagę na tryb parkingowy i detekcję ruchu, bez tego kamera podczas postoju może nic nie złapać.
Podbijam, też szukam kamery do auta.
Jeżeli zależy Ci na szerokim kącie, to Nextbase 522GW ma 140° i nagrywa w 1440p. Do tego GPS, Wi-Fi i parking mode – chyba wszystko załatwione.
Ja żałuję, że nie kupiłem większej karty pamięci, oszczędziłbym sporo nerwów przy ciągłym kasowaniu plików.
A ja tu tylko ze względu na kamerę, ciekawi mnie opinie.
wydaje mi się, że warto inwestować w 4K, ale może to tylko gadka sprzedawców.
Mój kumpel ma Viofo A129 Duo i jest zadowolony, nagrywa i przód i tył, plus gps.
Sprawdź renomę producenta i łatwość wymiany kart – niektóre mają mega mały slot i ciężko go otworzyć.
Kupiłem rok temu Transcend DrivePro 520, całkiem ok, ma GPS i Wi-Fi, nagrania w nocy też przyzwoite.
Ciekawe, co tu polecicie, sam się zastanawiam nad podobnym zakupem.
Fajnie byłoby mieć też aplikację do sterowania, ale nie każdy model to oferuje.