Ostatnio zastanawiam się nad streamingiem. Mam już konto na CDA, ale wszędzie słyszę o Netflixie. Nie wiem, czy warto przepłacać za kolejny abonament. Chcę oglądać głównie filmy i seriale w dobrej jakości. Macie jakieś porady, co będzie lepsze? :)
CDA czy Netflix – którą usługę wybrać?
też myślałem o Netflixie, ale nie wiem
Na Netflixie najwięcej korzystam z sekcji dokumentów przyrodniczych, w CDA takich nie znalazłem :)
wydaje mi się, że na CDA też są jakieś premiery ale nie śledzę
u mnie podobnie, czekam na porady
Zauważyłem, że znajomi częściej wybierają Netflix za oryginalne produkcje niż CDA.
Na Netflixie masz lepszą jakość obrazu (HD, 4K w wyższych pakietach) i funkcję pobierania offline, czego CDA raczej nie oferuje.
Ja przeszłem z CDA na Netflix i różnica jest odczuwalna – brak reklam to wybawienie.
ciekawe co wybierzecie
ja bym Netflixa brał, spoko opcja
Od roku mam Netfliksa i nigdy nie wróciłbym do CDA, jakość streamu i obsługa warte kasy.
też się nad tym zastanawiałem
podbijam temat fajna dyskusja by była
To chyba kwestia budżetu i tego co chcesz oglądać
Obie usługi mają sens – CDA jak nie chcesz płacić, Netflix jak szukasz wygody.
nie wiem czy dobrze kojarzę, ale CDA kiedyś było bardziej user friendly
Jeśli oglądasz z rodziną, Netflix pozwala na kilka profili i jednoczesne streamy, w CDA raczej solo lub chaotycznie ze znajomymi.
CDA nie wymaga abonamentu, ale musisz oglądać reklamy i czasami trafi się kiepski stream. Netflix jest płatny, ale komfortowy.
cda daje radę jak nie masz kasy
Warto też zwrócić uwagę na to, jakie gatunki Cię interesują – Netflix inwestuje w własne produkcje sci-fi i dokumenty, a CDA to głównie uploady użytkowników.