Potrzebuję nowego smartfona, budżet to max 600 zł. Zależy mi na płynności działania, dobrej baterii i przyzwoitych zdjęciach. Trochę się pogubiłem w tych wszystkich modelach i markach, bo każdy chwali coś innego. Macie doświadczenia z telefonami do takiej kwoty? Na co zwracać uwagę żeby nie kupić lipy? Dzięki za sugestie :)
Macie jakieś sprawdzone telefony do 600 zł?
Do gier w miarę podstawowych można wziąć Poco M3 – Snapdragon 662, ekran 6,53 cala 1080p, bateria 6000 mAh. Teraz często można go złapać za 600 zł.
Poco M3 to bombowy zakup za te pieniądze.
Moja znajoma ma Samsung A12 w podobnej cenie i narzeka tylko na wolne ładowanie, reszta ok do instagrama i wifi.
Podbijam, szukam też jakiegoś budżetowca.
W tej cenie najlepszy stosunek ceny do wydajności ma Redmi 9C. Ma 3 GB RAM, całkiem spory akumulator i niezły ekran. Na codzienne sprawy i social media w zupełności wystarczy.
Samsung A02s jak dla mnie okka opcja.
Nie jestem pewny, ale słyszałem o jakimś Nokia 5.3 w tej cenie.
Kupiłem niedawno Redmi 9T w promocji w podobnym budżecie. Telefon śmiga, bateria trzyma dwa dni, a aparat jak na tani model daje radę.
Miałem też Mobiola (chyba Tecno Spark 6) i poza kiepskim plastikiem sprawował się przyzwoicie.
Też się nad tym zastanawiam.
Tecno Spark 7 Pro też się dobrze sprawdza – MediaTek Helio G80, 6 GB RAM, aparat 64 MP, a kosztuje ok. 600 zł.
Można rozważyć też zakup z drugiej ręki, czasem trafiają się okazje.
Ja brałbym Redmi 9A, nawet taniej często wychodzi.
U mnie podobny dylemat, ciężko wybrać.
Sprawdź też Realme C11 – często widzę je w promocjach za ok. 550 zł. Bateria 5000 mAh, przyzwoita jakość zdjęć jak na tę półkę cenową.
Z Moto G30 byłem zadowolony – 6 GB RAM i czysty Android, ale na aukcjach rzadko spada poniżej 700 zł, więc szukałem dalej.
Realme C11 spoko opcja, polecam.
Moto E7 chyba najlepszy w tej cenie.
Warto pomyśleć o Motoroli Moto E7 Plus – akumulator 5000 mAh, główny aparat 48 MP, a do płynnego użytkowania nawet trochę RAM-u.