Piszę bo mam problem, ciągle chciałbym poznać jakąś dziewczynę ale nie wiem jak zacząć. Jestem raczej nieśmiały i nie mam zbyt wielu okazji by podejść do kogoś na żywo. Na imprezach też zazwyczaj milknę, albo kończę z rozmową o pogodzie. Macie jakieś rady jak się przełamać? Może jakieś pomysły gdzie szukać fajnych ludzi? Dzięki :)
Jak w końcu poznać dziewczynę, gdy boję się zagadać?
Ja bym próbował zwykłego Tinderka, jak nic nie pomaga to chociaż poćwiczysz pisanie :D
Kiedyś napisałem do nieznajomej na insta, pogadaliśmy, potem wyszliśmy na kawę i tak się zaczęło.
Temat ciekawy, sam jestem ciekaw dalszych sugestii.
U mnie podobny problem, czekam na pomysły.
Spróbuj też podejść do tematu online – nie od razu randki, ale grupy FB czy Discordy tematyczne. W kilku takich miejscach poznałem dziewczynę, z którą spotkaliśmy się później na żywo.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale są aplikacje do znajdowania osób o podobnych zainteresowaniach.
U mnie pomogło wolontariat w lokalnej organizacji. Pracując nad wspólnym celem poznawałem mnóstwo ludzi i parę fajnych rozmów z dziewczynami wynikło z tych akcji.
Chyba najlepsze są te wszystkie warsztaty rozwojowe, ale nie wiem czy nie brzmi to zbyt ciężko.
Ja poznałem swoją dziewczynę na zajęciach ze wspólnego gotowania – polecam kurs sushi, było miło i smacznie.
Też się nad tym zastanawiam od dawna.
Trzeba więcej wychodzić z domu, a nie tylko siedzieć przed kompem.
Może zacznij od swoich zainteresowań, na przykład zapisz się na kurs tańca albo warsztaty fotograficzne. Tam łatwiej o wspólny temat do rozmowy i naturalne okazje do nawiązania kontaktu.
U mnie sprawdziły się zajęcia grupowe w klubie wspinaczkowym.
Moja kumpela poznała chłopaka na siłowni, choć nie przepadam tam być to faktycznie sporo okazji do rozmowy.
Wydaje mi się, że warto pójść na jakieś otwarte spotkania lub meetup, ale nie jestem pewien czy to pomoże.
Brzmi jak typowy dylemat, może każdy ma z tym problem.
Podbijam temat, może coś się tu jeszcze odezwie.
Jeśli problem to nieśmiałość, to warto popracować nad krótkimi ćwiczeniami: zagaduj do kasjerki w sklepie albo do kogoś w autobusie. To buduje pewność siebie, zanim zaczniesz prosić dziewczynę na randkę.