Szukam jakiegoś przyzwoitego wideorejestratora do auta. Chciałbym, żeby nagrywał wyraźnie zarówno w dzień, jak i w nocy. Budżet mam na poziomie około 300–400 zł. Zależy mi też na solidnym mocowaniu i prostej obsłudze. Macie sprawdzone modele, które nie zawiodły?
Jaki wideorejestrator do auta wybrać w budżecie 300-400 zł?
Chyba widziałem gdzieś opinie o Mio MiVue, ale nie jestem pewien czy to to samo co MiVue 798.
Tez mnie ciekawi co wybierzecie.
Podbijam, bo też szukam czegoś sensownego.
Warto też sprawdzić opinie na grupach FB zanim kupicie.
Xiaomi 70mai Pro też jest wart uwagi, obsługuje Wi-Fi i GPS, aplikacja spoko, ale trzeba uważać na kabel – czasem odkleja się mocowanie.
Dobry pomysł porównać specyfikacje sensorów przed zakupem.
U mnie 70mai działa bez zarzutu, polecam.
Ja nadal nie wiem, na co się zdecydować.
Nextbase za te pieniądze spoko opcja, ale ciężko go dostać.
Ja mam Viofo A119 V3, nagrywa w 1440p, w nocy naprawdę dobra jakość, stabilne mocowanie, działa bez zająknięć po 6 miesiącach używania.
Testowałem 70mai, ale zawieszanie w apce mnie wkurzało, więc przesiadłem się na A119 i spokój.
Miałem starszy Nextbase 312GW, teraz mam A119 i wydaje mi się, że Viofo lepszy obraz nocą.
Kupiłem Navitel MR250 i po dwóch miesiącach widzę, że stabilnie trzyma obraz i w nocy jest czytelnie, ale czasem apka się zawiesi.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale ktoś kiedyś polecał Viofo za cichą pracę trybu parkingowego.
Navitel R1000 nagrywa w Full HD z szerokim kątem i trybem HDR na noc, cena w budżecie, parę znajomych chwali ten model.
Wydaje mi się, że iTracker może być ok, ale nie testowałem osobiście.
Garmin dash cam 56? fajna, ale trochę droższa chyba.