Od jakiegoś czasu mam w samochodzie stęchliznę i różne dziwne zapachy Myję tapicerkę, wietrzę, ale nadal nie spadam problemu :/ Słyszałem o ozonowaniu, ale nie wiem jaki ozonator kupić Chodzi mi o sprzęt, który nie zrujnuje portfela, a jednocześnie zrobi robotę Macie jakieś sprawdzone modele? Co warto mieć na uwadze? Z góry dzięki za wszelkie rady!
Jaki ozonator wybrać do auta, żeby ogarnąć brzydki zapach?
Też się zastanawiam nad tym, temat wart obserwacji
Chyba dobry jest ozonator z ceramiczną elektrodą, ale nie jestem pewien czy to robi dużą różnicę
Szukaj ozonatora z regulacją czasu pracy i wydajnością przynajmniej 20 g/h ozonu. Sam mam XPOWER A-2U i jestem mega zadowolony. Działa szybko, timer pomaga ustawić optymalny czas i nie trzeba czekać przy aucie. Pamiętaj tylko o dokładnym przewietrzeniu po ozonowaniu.
Nie wiem czy zawsze trzeba wydać 500 zł, moze coś za 200 też da radę
Warto zwrócić uwagę na wydajność w przeliczeniu na gram ozonu: im wyższa wartość, tym szybciej efekty. Dodatkowo istotne jest zabezpieczenie przed nadmierną ekspozycją, bo ozon przy dłuższym kontakcie bywa szkodliwy.
ja bym wziął najtańszy z timerem, wiecej sie przydaje
Fajnie, że poruszacie ten temat, sam zastanawiam się nad takim urządzeniem
Kupiłem niedawno Ozongenerator CF-1000, zrobiłem 2 zabiegi i zapach stęchlizny prawie zniknął, ale głośność faktycznie spora
Moje auto po trzech sesjach ozonowania przestało śmierdzieć stęchlizną. Mam ozonator firmy Y, polecam zrobić minimum 2 cykle po 30 min.
u mnie sprawdził się jakiś chińczyk za 100 zł i było ok, ale bierz coś z timerem :)