Pracuję w HR i myślę poważnie nad zmianą roli na kadrową. Zastanawiam się, ile można tam realnie zarobić. W ofertach wszystko jest różnie podawane i ciężko porównać. Może ktoś pracuje na takim stanowisku i ma pojęcie o pensji netto? Będę wdzięczna za konkretne liczby i doświadczenia.
Jakie są realne zarobki kadrowej?
Kiedyś zaczynałam od około 2800 netto w małej agencji reklamowej, ale po przenosinach do większej firmy skoczyło do 3800.
W mojej ostatniej firmie miałam 5000 brutto i było to stanowisko senior plus sporadyczne wsparcie payroll, więc netto wyszło ok. 3500.
niestey moje zarobki to 2800 netto
podbijam temat, bo sam chcę wiedzieć
W mniejszych miejscowościach raczej 2500–3500 netto, ale też zależy czy to etat w korpo czy mała firma. W korpo jest większe budżetowanie, ale więcej procedur.
wydaje mi się że widełki to 2800–4500 netto, zależy od firmy
Z tego co widziałem w raportach płac, kadrowa z około 3–5 letnim stażem w dużym mieście może liczyć na 3500–5000 zł netto. Oczywiście jeśli ma dodatkowe kompetencje jak PPK czy rozliczenia zagraniczne, to może być wyżej.
u mnie się sprawdziło ok 3500 :)
Nie tylko pensja podstawowa się liczy – dużo firm oferuje premię kwartalną, kartę sportową, pakiet medyczny i szkolenia. To wszystko może podnieść realną wartość stanowiska.
ja bym brała tą co daje 4k netto
mnie korporacja wołała 4500 netto
hmm nie jestem pewna ale chyba w Warszawie minimum to około 3500 netto dla kadrowej
nie wiem czy dobrze kojarzę ale gdzieś widziałam że kadrowa w korpo to ok. 4000 netto
Wynagrodzenie zależy też od branży – PPOŻ czy ochrona zdrowia dają czasem dodatek za odpowiedzialność. Z reguły jednak ok. 10–15% różnicy między sektorami.
W większych miastach pensje kadrowej zaczynają się zwykle od około 3000 zł netto na start, a przy 7–10 latach doświadczenia i samodzielnym prowadzeniu działu jest już 6000–7000 zł netto.
u mnie podobna sytuacja, ale nie znam konkretnych liczb
U mnie w korpo dostałam 4300 netto jako mid kadrowa, przy czym po 2 latach robią coroczny przegląd i dają zwykle ok. 5% podwyżki.