Planuję remont łazienki i nie wiem jak wybrać dobry zestaw podtynkowy. Zależy mi na niezawodności i łatwym montażu. Budżet to ok. 1000-1500 zł. Macie jakieś sprawdzone modele? Może też zwróćcie uwagę na trwałość, bo słyszałem, że niektóre zaczynają przeciekać po roku. Będę wdzięczny za pomoc 🙂
Jaki zestaw podtynkowy do łazienki wybrać?
chyba Geberit Duofix jest najlepszy, ale nie jestem pewien czy co innego nie będzie lepsze
Ja montowałem Geberit Duofix z przyciskiem Sigma50 – cena trochę wyższa, ale instalacja bezproblemowa. Zestaw ma dobrą nośność, a przycisk jest solidny. Jeśli chcesz oszczędzać wodę, warto wybrać model z dwudzielnym spłukiwaniem. Polecam zwrócić też uwagę na możliwość regulacji głębokości montażu.
Testowałem VIEGA Ecoplus u rodziców i spisywał się super przez 5 lat, nic nie cieknie
ja bym brał Grohe Rapid SL, tanio i solidnie
Zastanów się przede wszystkim nad tym, czy zależy ci na dyskretnym montażu czy dodatkowych opcjach oszczędzania
u mnie Geberit i jest ok, bez awarii
Nie zapomnij, że ważna jest też kompatybilność z miską i grubością ściany działowej
Warto też spojrzeć na serwis i dostępność części zamiennych w twoim regionie
TECE też da radę, stosunek cena/jakość spoko
polecam VIEGA, nie mam żadnych problemów
u mnie podobny dylemat, ale jakoś jeszcze nie wybrałem
Ja szedłem w TECEpro z przyciskiem Mamba – jest kompatybilny z większością stelaży, a mechanizm spłukiwania jest cichy. Zestaw ma wsparcie serwisowe, więc jeśli coś się stanie, łatwo wymienić część podtynkową. Sprawdzi się zarówno przy lekkich, jak i cięższych miskach WC.
Grohe Rapid SL to moim zdaniem najlepszy wybór w standardowej łazience. Montaż jest dość intuicyjny, a wszystkie elementy mają dobre uszczelnienia. Do tego atrakcyjny design przycisku. W moim wypadku działa od 4 lat bez żadnych problemów.
Ja miałem kiedyś stelaż innej marki i po roku pojawiły się wycieki, od tamtej pory stawiam tylko na Geberit i nie żałuję