Witajcie, przymierzam się do zakupu kamerki do auta, bo chcę zabezpieczyć się na ewentualność stłuczki czy incydentu. Zależy mi na dobrym obrazie w nocy i rozsądnej cenie. Nie jestem pewny, czy brać coś od Xiaomi, czy lepiej bardziej renomowanego producenta. Możecie polecić jakieś modele do 300 zł? Jakie funkcje są naprawdę przydatne? Szukam też czegoś z WiFi albo gps, ale nie wiem czy warto przepłacać ;)
Jaką kamerkę samochodową wybrać na co dzień?
może warto poczytać recenzje na yt? ja tak zrobiłem i wybrałem taką bez wielkich oczekiwań
Warto też zwrócić uwagę na możliwość nagrywania w pętli i automatycznego nadpisywania najstarszych plików. Bez tej funkcji możesz szybko zapełnić kartę i zapomnieć, że już się nie nagrywa.
u mnie sprawdza się Xiaomi 70mai, tanio i ok
też się nad kamerami zastanawiam
ja bym wziął wideorejestrator z przodu i tyłu
chyba ktoś tu wspominał o Transcend DrivePro, ale nie pamiętam dokładnie
Jeśli zależy Ci na odcięciu zasilania przy wyłączonym silniku (tryb parkingowy), to warto szukać urządzenia obsługującego tryb supercapacitor zamiast baterii. Dzięki temu kamera nie padnie w mrozy.
Kiedyś miałem kamerę no name za 100 zł i mnie zawiodła, przestała nagrywać po kilku tygodniach. Teraz mam BlackVue DR590 i kosztowała więcej, ale działa bezawaryjnie od pół roku.