Potrzebuję nowego telefonu do 1500 zł. Zależy mi na przyzwoitej baterii i dobrym aparacie. Android w miarę płynnie, bez lagów. Przydałoby się też szybkie ładowanie, ale nie musi być to topowy model. Macie jakieś typy? Chętnie poczytam wasze rady 🙂
Jaki telefon kupić do 1500 zł z dobrą baterią i aparatem?
Miałem Poco X3 NFC w podobnej cenie i bateria trzymała mi dwa dni bez problemu, ale aparat był średniak.
Podbijam, sam czekam na opinie.
Może Samsung A52? Chyba da się go znaleźć za ok. 1500 zł, ale nie wiem jak bateria trzyma.
W tej cenie sporo modeli ma dobre parametry, wszystko zależy od detali i systemu.
Z mojego punktu widzenia Redmi Note 10 Pro spoko wybór.
Jeśli bardziej zależy Ci na fotkach, to Redmi Note 11 Pro 6/128 GB. Aparat 108 MP radzi sobie naprawdę dobrze w dzień, do tego szybkie ładowanie 67 W, a cena spadła pod 1500 zł.
Wydaje mi się, że Realme 8 Pro też by pasował, ale nie jestem pewien co do wydajności.
Warto też poczekać na jakąś promocję, wtedy można zgarnąć mocniejszy model w tej samej kasie.
Biorąc pod uwagę specyfikacje i cenę warto rozważyć Xiaomi Poco X3 Pro. Ma Snapdragona 860, baterię 5160 mAh i ekran 120 Hz, a kosztuje około 1300-1400 zł. To chyba najlepszy stosunek mocy do ceny w tym przedziale.
Ja brałbym Poco X3 Pro bez zastanowienia.
Myślę, że najważniejsze to sprawdzić recenzje i wybrać według swoich priorytetów.
Też się nad tym zastanawiam, ciężki wybór.
Używam od pół roku Redmi Note 9 Pro kupionego za ok. 1100 zł, działa płynnie, ale brak 120 Hz trochę przeszkadza.