Ostatnio chciałbym zrezygnować z kabli i kupić ładowarkę indukcyjną do telefonu. Tylko jest tego tyle, że nie wiem, na co zwracać uwagę. Ktoś może polecić coś fajnego a niedrogiego? Macie doświadczenie z jakimiś modelami? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie :)
Jaką ładowarkę indukcyjną kupić?
Sprawdź też, czy ładowarka ma zabezpieczenia przed przegrzaniem i przepięciami – to ważne przy dłuższym użytkowaniu.
Warto zwrócić uwagę na moc wyjściową – szukaj minimum 10W, sprawdź też certyfikat Qi, żeby była uniwersalna i bezpieczna.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba Apple MagSafe ładuje tylko 7,5W dla iPhone.
Kupiłem ostatnio Samsung EP-P3100 i jestem zadowolony, szybko ładuje i nie grzeje się.
Osobiście miałem pad Baseus i po miesiącu padł, teraz używam Aukey i działa już pół roku.
Podbijam, bo też szukam kogoś, kto mógłby coś polecić.
Jeśli używasz grubszych etui, sprawdź czy nie blokują ładowania – czasem trzeba zdejmować case.
Dopiero co testowałem Belkina BoostCharge i mega mnie zaskoczyła, szybkie ładowanie bez grzania.
Też się zastanawiam nad tym od kilku dni.
u mnie działa najlepiej ten od Xiaomi.
Ja brałem Anker i spoko działa, polecam.
Wydaje mi się, że te droższe marki lepiej trzymają napięcie i rzadziej się grzeją.
ja bym brał Anker albo Belkin.