Zastanawiam się, na co faceci zwracają uwagę u dziewczyn przy pierwszym spotkaniu. Czy bardziej patrzą na wygląd, ubiór czy może zachowanie? Myślałam, że liczy się makijaż i fryzura, ale znajomi twierdzą, że inne rzeczy są ważniejsze. Może to kwestia charakteru albo poczucia humoru? Macie jakieś przemyślenia albo obserwacje z własnego doświadczenia? 😊
Na co faceci zwracają uwagę u dziewczyn przy pierwszym spotkaniu?
Podbijam temat, czekam na wasze spostrzeżenia.
U mnie liczy się luz i poczucie humoru 😄
Też się nad tym zastanawiam od jakiegoś czasu
Wydaje mi się, że najpierw zwracają uwagę na ciało, ale mogę się mylić.
Ciekawe zagadnienie, sama jestem ciekawa odpowiedzi.
Chyba patrzą na styl ubioru, ale nie jestem pewna.
Dla mnie kluczowa jest pewność siebie.
Kiedyś byłam zdziwiona, że mój facet bardziej podobał się mój sposób mówienia niż ubranie, zwrócił uwagę na gestykulację i sposób bycia.
Może to dziwne, ale mój kolega od razu zauważył, że mam śmieszne skarpetki i zaczął o nich gadać, haha.
Każdy ma inne priorytety, więc pewnie nie ma jednej odpowiedzi.
Ja zawsze zwracam uwagę na oczy i uśmiech.
Ważne są detale: zadbane paznokcie, ładna fryzura i przyjemny zapach. Faceci często o tym wspominają.
Zauważyłem, że faceci zwracają uwagę przede wszystkim na mowę ciała i pewność siebie. To jak patrzysz im w oczy, uśmiech i postawa dużo mówią. Wygląd jest ważny, ale bardziej chodzi o schludny, zadbany styl niż drogie ubrania.
Z mojego punktu widzenia ważne jest też to, jak traktujesz innych: jeśli jesteś uprzejma, to robi dobre wrażenie. Naturalność jest na plus, przesadny makijaż może odstraszać.