Próbuje się dowiedzieć, ile właściwie trzeba mieć punktów, żeby zyskać miejsce w żłobku w Warszawie. W zeszłym roku widziałam różne przedziały, od 20 do nawet 40 pkt i już się gubię. Złożyłam wniosek w dwóch dzielnicach, ale nie wiem, czy to wystarczy. Macie jakieś świeże info z urzędu albo od znajomych? Może ktoś pisał do biura obsługi? Dzięki z góry za każdą podpowiedź 🙂
Ile punktów potrzeba, żeby dostać się do żłobka w Warszawie?
My jesteśmy z Woli i z 32 pkt dostaliśmy pierwsze miejsce na liście rezerwowej 😕
Podbijam temat, może ktoś z urzędu coś tu wrzuci
Chyba punkty za dochody też liczą? Nie jestem pewna, ale może warto dopytać
Wydaje mi się, że dolna granica to chyba 25 pkt, ale nie jestem pewna
Zwróć uwagę, że poza standardowymi kryteriami liczy się też data wpływu wniosku – wcześniejsze złożenie może pomóc przy remisie punktowym. W niektórych dzielnicach miejsc jest naprawdę mało, dlatego nawet 35 pkt nie gwarantuje pewnego przyjęcia.
Też stoję przed tym dylematem, czekam na jakieś oficjalne info
Ja bym się nie stresował, 20+ może da radę
U mnie się sprawdziło 30 pkt i bez problemu się dostałam 🙂
Czekam aż otworzą rekrutację, podobno co roku progi są inne
Mój synek miał 28 punktów i dostał się do żłobka w Ursusie, więc te 28–30 powinno wystarczyć
W Warszawie punkty przydzielają m.in. za rodzeństwo w placówce (40 pkt), samotne wychowywanie (40 pkt), niepełnosprawność dziecka (40 pkt) oraz za odległość – 1 pkt za każde 100 m powyżej 300 m. Aby dostać się do popularnych żłobków, zwykle trzeba mieć minimum 30–35 pkt, ale różni się to w każdej dzielnicy. Najlepiej sprawdzić regulamin rekrutacji swojej dzielnicy na stronie urzędu miasta.