Potrzebuję szybko kasy na naprawę auta i pilnie szukam pożyczki, ale mam już kilka zaległości u banków. Standardowe banki od razu odrzucają moje wnioski. Słyszałem, że chwilówki lub firmy pozabankowe mogą pomóc zadłużonym, ale nie wiem co wybrać. Macie jakieś sprawdzone miejsca albo porady jak to ogarnąć? Dzięki za wszelkie sugestie 🙂
Jak dostać pożyczkę, gdy już jestem zadłużony?
Wydaje mi się, że jak dasz komuś zabezpieczenie, to da radę.
Część osób korzysta z pożyczek ratalnych w sklepach internetowych, wymagają mniejszej weryfikacji.
Podbijam, bo też mnie to ciekawi.
Ja bym brał pozabankowe, tam ich mniej obchodzi BIK.
Sam korzystałem z pożyczki pod zastaw auta. Warto, jeśli masz auto i pilną potrzebę.
Warto też porozmawiać z doradcą w firmie pożyczkowej, czasem potrafią doradzić szczegóły.
Mój kumplowi dali pieniądze w firmie OK Money choć miał długi, ale pod wyższe oprocentowanie.
Też bym chciał wiedzieć, co ogarnąć.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale słyszałem o pożyczkach z poręczycielem.
Są tzw. pożyczki społecznościowe przez platformy, gdzie inwestorzy pożyczają kasę. Czasem patrzą tylko na dochód, a nie historię kredytową. Sprawdź kilka serwisów, porównaj RRSO.
Sprawdź Finbo albo Vivus, może coś wyjdzie.
U mnie Provident przechodził z długami, warto pytać.
Z mojej strony: brałem kiedyś chwilówkę za 1000 zł na 30 dni i poszło bez BIK, ale była prowizja 30%.
Można poszukać pożyczek pozabankowych z gwarantem – wtedy warunki bywają lepsze.
Możesz spróbować z firmą Smart Pożyczka, mają ofertę dla osób z problemami w BIK. Trzeba przygotować zaświadczenie o dochodach i kartę bankową. U mnie to działało, choć koszt spory.
W twojej sytuacji najlepiej poszukać firm udzielających pożyczek chwilówek bez sprawdzania BIK. Mają wyższe oprocentowanie, ale są szanse na zaakceptowanie z opóźnieniami w spłatach. Przed wyborem dokładnie czytaj umowę i prowizje.
Ja mam podobny problem.
Chyba są jakieś pożyczki hipoteczne dla zadłużonych, ale nie wiem.