Myślę o zakupie SUV-a do 50 tys. zł i ogólnie mam kilka wymagań. Chciałbym, żeby auto było niezawodne w mieście, ale też czasem wyjechało na lekkie bezdroża. Czy orientujecie się, które modele w tym budżecie warto brać pod uwagę? Szczególnie ciekawi mnie jak z kosztami części i spalaniem. Dzięki za opinie 🙂
Jakiego używanego SUV-a do 50 tys. zł warto szukać?
Też się nad tym zastanawiam, temat ciekawy
chyba Qashqai drugiej generacji też był tani w utrzymaniu?
Suzuki SX4 S-Cross z 2015 roku z silnikiem 1.6 będzie dobrym kompromisem, niskie koszty utrzymania a dobra jakość
Kia Sportage fajna sprawa
Skoro jest budżet, to można się napocić przy wyborze
Zastanów się czy bardziej potrzebujesz przestrzeni czy oszczędności na paliwie
Ja kupiłem VW Tiguana z 2010 roku i chyba nie żałuję, spala ok. 8l, trochę więcej częściory ale okej
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale Honda CR-V może być droższa w naprawach?
Pamiętaj o sprawdzeniu historii serwisowej przed zakupem
Chevrolet Captiva to spory SUV, ale spalanie potrafi być dość duże, więc lepiej rozejrzeć się za dieslem
Podpisuję się pod tym co piszą inni
Polecam Nissana Qashqai (mk1) z silnikiem 1.6 benzyna. W okolicach 50 tys. można znaleźć całkiem zadbane sztuki, a serwis nie powinien rujnować portfela.
Może warto też spojrzeć na Małe SUVy jak Opel Mokka, różne opinie są
Zamontowałem LPG w Toyocie RAV4 i jeździłem dłużej niż planowałem
Ciekawe co tu jeszcze wyskoczy
Sprawdź też jakieś japońskie modele, często bardziej trwałe
Ford Kuga I gen z dieslem 2.0 TDCi znajdziesz w granicach 45-50 tys., całkiem niezłe osiągi i serwis dostępny
Podbijam temat, szukam podobnie
Ja brałbym Dacię Duster, najtaniej a i fajnie się sprawdza