Jakoś tak zagalopowałem się w lekturze i zastanawiam się, kto w końcu jest ojcem dziecka Chyłki? W książce są jakieś aluzje, ale nie do końca łapię, do kogo one zmierzają, możliwe, że przegapiłem fragment. Ktoś wie, czy autor gdzieś to wyjaśnił, albo ma jakieś swoje przemyślenia?
Wie ktoś kto jest ojcem dziecka Chyłki?
Też się nad tym zastanawiam, bo temat ciekawy
Wydaje mi się, że to może być Borecki, ale mogę się mylić
U mnie podobnie, nie mam pomysłu kto to może być
Chyba czytałem, że Dębski jest ojcem, ale nie chcę gadać głupot
Przeglądałem fanki na fejsie i ktoś podrzucił wywiad z autorem, gdzie pada imię Antoni Skalski jako ojca. Nie mam oryginału, ale ten wątek się tam pojawił.
Ja bym stawiał na Skalskiego
Po przeczytaniu audiobooka wyczaiłem, że przy imieniu Marek lektor robił pauzę, a to chyba nic nie jest bez powodu
Sam czytałem opisy postaci i zaznaczyłem na marginesach, że Dębski pojawia się zawsze w kontekście dziecka
Widziałem gdzieś, że to Cros
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba Skalski coś tam mówił o dziecku
W audiobooku lektor wyraziście akcentuje zdanie "ten mężczyzna to twój ojciec" i jest to wypowiedziane podczas spotkania z Jackiem Crossem, więc obstawiam, że to on.
Chyba nikt tego nie ogarnia na 100%
Serial trochę to pominął, ale w książce autor kilkukrotnie wspomina imię Filip Borecki i opisuje, że to właśnie on ma ten specyficzny uśmiech, który dziedziczy dziecko. Dla mnie jasna sprawa.
u mnie od razu wyskoczyło, że Borecki
Z tego co wyczytałem w tomie 3, autor sugeruje, że ojcem jest Marek Olszański – jest scena, gdzie porównują dziecko do jego rysów twarzy. Warto zwrócić uwagę na dialog w kawiarni.
Temat ciekawy, ale mam wrażenie, że autor celowo zostawił to bez wyjaśnienia
Sporo osób o to pyta, ale oficjalnej odpowiedzi chyba nie ma
Na bank Dębski 😅
Ja sprawdziłem kilka forów literackich i większość ludzi wierzy, że ojcem jest Filip Borecki, ja się z tym zgadzam bo opis pasuje