Potrzebuję powerbanka, który nie zaskoczy mnie rozładowaniem w najmniej oczekiwanym momencie. Zależy mi na pojemności przynajmniej 20000mAh, ale nie chcę ciągnąć ze sobą cegły. Słyszałem różne opinie o Ankerach i Xiaomi, ale nie jestem pewien który model jest realnie wart ceny. Używam telefonu głównie w trasie, na wyjazdach, czasem na dłuższe wycieczki rowerowe 😉. Może ktoś miał do czynienia z podobnym sprzętem i podzieli się wrażeniami? Co polecacie, a czego lepiej unikać?
Jaki powerbank kupić, żeby długo trzymał?
Ja od lat używam Xiaomi 20000 – tani, lekki i trzyma naprawdę długo.
Wydaje mi się, że większa liczba cykli ładowania jest ważna, ale nie wiem czy to nie marketingowy trik.
Też się kiedyś zastanawiałem nad tym tematem, temat ciekawy.
Jeśli szukasz 20000mAh i dobrego balansu między wagą a wydajnością, rozejrzyj się za Anker PowerCore 20000. Ma dwa porty USB, wskaźnik LED i szybkie ładowanie. Sprawdziłem go w kilku podróżach i zawsze dawał radę. Minusem jest cena, ale uważam, że warto dopłacić za jakość i bezpieczeństwo.
Kupiłem jakiś czas temu Romoss Sense 4 20000mAh i byłem zadowolony, ale potem zamieniłem go na Anker, bo jednak ładował szybciej i nie grzał się tak bardzo. Romoss też dawał radę, ale miałem kilka razy problem z niestabilnym prądem.