Planuję zlecić komuś napisanie pracy magisterskiej, ale nie mam pojęcia ile to kosztuje. Słyszałem różne kwoty, od kilkuset do kilku tysięcy zł. Jestem ciekaw Waszych doświadczeń – za ile udało się Wam zamówić coś sensownego? Czy cena idzie w parze z jakością? Nie chcę przepłacać ani dostać byle czego, pomożecie mi się zorientować? :)
Ile płaci się zwykle za zlecenie napisania pracy magisterskiej?
Dobrym zwyczajem jest prosić o fragment wcześniej napisanej pracy, to pokazuje styl i jakość, a dzięki temu unikniesz niespodzianek.
Wydaje mi się, że kiedyś ktoś wspominał o 1000–1500 zł, ale nie jestem pewny dokładnie.
Zamawiałem pracę rok temu za 1800 zł i byłem raczej zadowolony, choć kilka poprawek było do zrobienia.
U mnie wyszło coś koło 2500 zł za całość, ale temat był dość prosty.
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba jedna firma liczyła po 200 zł za stronę.
Cena zależy też od stopnia skomplikowania i liczby źródeł, to trzeba uwzględnić.
Trudno powiedzieć – każdy zleceniobiorca ma inne stawki i warunki.
U mnie koleżanka zapłaciła 900 i była zadowolona.
Podbijam, bo też mam dylemat z wyceną.
Warto sprawdzić też fora studenckie – często ludzie wrzucają tam aktualne cenniki i opinie o zleceniobiorcach.
Chyba firma X miała promocje, ale nie jestem pewien, czy to nadal aktualne.
Ja też się zastanawiam nad tym bo mam ten sam problem.
Robiłem temat z marketingu i płaciłem 1200 zł, a termin mieli na 2 tygodnie, więc polecam planować z wyprzedzeniem.
Z reguły ceny zaczynają się od około 150 zł za stronę licząc 1800 zzs, ale są też tańsze i droższe oferty. Najlepiej zaufać temu, kto ma portfolio i opinie. Sporo zależy od tematu i terminu – im krócej trzeba czekać, tym drożej.