Straciłem kilka ważnych SMS-ów na Androidzie po czyszczeniu pamięci i teraz pluję sobie w brodę. Nie robiłem wcześniej backupów, a tam były kody potwierdzające i wiadomości od znajomych. Słyszałem coś o narzędziach do odzyskiwania, ale nie wiem które wybrać. Ktoś przerabiał temat jak odzyskać usunięte smsy? Będę wdzięczny za każdą radę :)
Jak odzyskać przypadkowo skasowane SMS-y z telefonu?
Spróbuj Recuva na PC, może Ci SMSy złapie.
Mobisaver trial ogarnie SMS-y.
Można też podłączyć telefon do PC i użyć adb logcat, ale wymaga roota. Jak masz roota to installujesz aplikację typu Undeleter SMS i odzyskujesz SMS-y z pamięci.
Ja nie mam pojęcia, bo nie robię backupów :(
Czekam na Wasze propozycje, może ktoś ma fajny trik.
Na iPhone warto sprawdzić opcję przywracania z backupu iCloud albo iTunes. W iTunes można wgrać starszą kopię zapasową, a w iCloud czasem SMS-y wracają automatycznie przy konfiguracji. Niestety bez backupu na iPhone te wiadomości są trudne do uratowania.
Jeśli nie masz backupu to możesz spróbować programu typu Dr.Fone czy EaseUS MobiSaver. One są w stanie przeskanować pamięć telefonu i odzyskać SMS-y nawet po usunięciu. Trzeba podłączyć telefon przez USB, uruchomić narzędzie i wybrać opcję odzyskiwania wiadomości. Pamiętaj żeby jak najszybciej przestać zapisywać nowe dane, bo mogą nadpisać skasowane SMS-y.
Wydaje mi się, że da się to zrobić przez kopię Google, ale nie jestem pewien.
Chyba jest jakaś appka w sklepie Play, ale nie pamiętam nazwy.
Ja kiedyś przez przypadek skasowałem całą konwersację i odzyskałem ją z kopii Google Drive - trzeba było wgrać pełny backup.
U mnie zadziałał SMS Backup+.
Też nad tym właśnie siedzę, podbijam temat.
Hmmm, też bym chciał wiedzieć jak to ogarnąć.
Używałem kiedyś DiskDiggera, ale bardziej do zdjęć. Nie wiem jak z SMS-ami.
Miałem identycznie, ale niestety bez root'a nic nie wróciło.