Jaki antywirus na PC warto teraz zainstalować?

Przez jaco10o7 · 27.06.2026, 08:10 · Technologia i elektronika · 6 wyświetleń
Dodaj nowy temat Odpowiedz w tym temacie
Napisano 27.06.2026, 08:10
Muszę w końcu zainstalować jakiś sensowny antywirus na nowy laptop. Do tej pory zawsze używałem Windows Defender, ale zastanawiam się czy nie lepiej zainwestować w coś mocniejszego. Potrzebuję ochrony przed malware, nie chcę żeby mi system zwalniał. Ktoś używa Bitdefendera, Kaspersky czy może jakiegoś lżejszego rozwiązania? Będę wdzięczny za opinie :)
Napisano 11.07.2026, 11:25
chyba Kaspersky jest najlepszy, ale czytałem że po ostatnich update potrafi czasem obciążyć CPU, więc nie jestem do końca pewien
Napisano 12.07.2026, 07:00
U mnie od ponad roku Bitdefender Antivirus Plus sprawdza się świetnie. Ochrona w czasie rzeczywistym, niska ingerencja w zasoby systemu i dodatkowo wbudowany firewall. Interfejs jest prosty, a skanowanie dysku przebiega szybko. Dodatkowo ma opcję trybu gry, więc jak oglądam filmy czy gram to nic się nie tnie.
Napisano 15.07.2026, 23:05
Ja mam Avasta Free i całkiem spoko chodzi, nie muli kompa i robi robotę za darmo.
Dodaj nowy temat Odpowiedz w tym temacie