Przeglądając internet ostatnio natknąłem się na mnóstwo odnośników do forów, ale nie bardzo wiem o co chodzi. Słyszałem, że ludzie tam dyskutują na różne tematy, ale jaka jest różnica między forami a social media? Czy to nadal coś popularnego czy już wypierają je grupy na FB? Może ktoś mi wytłumaczy jak to działa i czy warto tam zaglądać 🙂
Fora – co to właściwie jest?
Na forum kulinarnym udawało mi się znaleźć przepisy, których poza nim w necie nie spotkałem, polecam spróbować.
hm też bym chciał wiedzieć więcej
nie wiem czy dobrze to rozumie, ale chyba to trochę jak stare blogi z komentarzami.
Na forach zazwyczaj znajdziesz podział na działy tematyczne, działasz w wątkach, możesz dodawać posty z poradami lub pytaniami.
Forum to serwis internetowy udostępniający wątki dyskusyjne, każdy może założyć temat i odpowiadać innym, to taki publiczny czat z historią wpisów.
ciekawe co jeszcze się tu pojawi
ale ogólnie spoko pomysł z tym wątkiem
sprawdź sobie forum dotyczące twojego hobby, tam najwięcej się dowiesz.
ja wolę forum niż messengerki, bo tu wątki się nie gubią.
Wydaje mi się, że fora są jak tablice ogłoszeń tylko online?
nie wiem czy fora są bezpieczne, kiedyś słyszałem coś o wyciekach danych
wydaje mi się że niektóre fora wyginęły przez FB i insta
no jest sporo forów teraz
Kiedyś pisałem na forum komputerowym, sporo się tam nauczyłem i fajnie się gadało z ludźmi z całego świata.
moje ulubione forum o grach działa od 2005 i wciąż ma aktywną społeczność, mimo że początkowo wątpiłem czy to będzie działać
Też się zastanawiałem nad tym kiedyś.