Szukam maszynki do strzyżenia mojego labka bo ostatnia padła po paru użyciach. Chciałbym coś solidnego, co nie będzie się nagrzewać i ładnie obetnie włos. Budżet mam w okolicach 300-400 zł, ale mogę dołożyć jeśli warto. Macie jakieś modele warte uwagi? Dzięki z góry za pomoc!
Czy ktoś poleci dobrą maszynkę do strzyżenia psów?
Z tego co wiem to Andes Pro Alloy od Wahl jest fajna do grubego włosa. Trochę głośniejsza, ale mocna. Polecają ją groomerzy i wypożyczalnie. Koszt ok. 400-500 zł.
Ja mam Andis UltraEdge, spoko sprzęt.
wydaje mi się że wymienne ostrza to must-have ale nie jestem pewny.
Sprawdź Panasonic ER-GP80, jest bezprzewodowa, bateria trzyma ok 60 min, ostrze ceramiczne. Lekka, łatwa w czyszczeniu. U mnie w psie włoski schodzą równo i bez zacięć.
U mnie świetnie sprawdza się Wahl Lithium, polecam.
Testowałem Andis ProClip Excel, dla mojego owczarka okazała się za słaba, zbyt wolne obroty.
chyba ceramiczne ostrza są lepsze ale nie wiem czy to prawda.
Zwróć uwagę na system chłodzenia. Niektóre chińskie modele potrafią się szybko nagrzać i włos zlepiać. Lepiej dołożyć parę stówek i mieć spokojną głowę podczas dłuższej pracy.
U mnie podobny dylemat, nie mam pomysłu.
Ja mam maszynkę Oster A5 Professional od kilku lat. Ma wymienne ostrza, nie grzeje się i jest dość cicha. No i serwis w PL dostępny. Jedyne minus to cena ok. 800 zł, ale jeśli chcesz coś naprawdę trwałego to warto.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba Wahl robi model GroomPro.
Fajny temat, też szukam czegoś trwałego, obserwuję.
Podbijam, jestem ciekaw co polecicie.
Orientacyjnie bierz coś z ceramicznym ostrzem.
Na budżet do 300 zł brałbym Moser 1400 z zestawem nasadek. U mnie się sprawdza do pudla i spaniela, ostrza są dostatecznie ostre i wytrzymałe.