Szukam sklepu online, który jest wiarygodny i ma uczciwe zasady zwrotu. Boję się ukrytych kosztów i problemów z płatnościami. Zależy mi na szybkiej dostawie i jasnym regulaminie. Ktoś ma sprawdzone typy? ;)
Który sklep internetowy polecacie jeśli chodzi o bezpieczne zakupy?
Polecam Allegro Mall – mają solidne zabezpieczenia płatności i często lepsze ceny niż bezpośrednio u sprzedawców. Mają też ochronę kupującego i możliwość płatności za pobraniem.
Zanim kupisz, zerknij na Ceneo lub Opineo, tam są opinie ze zdjęciami i realne doświadczenia. Lepiej unikać sklepów z wieloma negatywami.
spróbuj mall pl, czasami mają dobre promocje
Warto wybrać sklep oferujący różne metody płatności – od przelewów, przez szybkie płatności on-line po płatność przy odbiorze. Większy wybór to większa szansa na bezpieczną transakcję.
chyba najlepiej patrzeć na certyfikat SSL ale nie jestem pewny czy to wystarczy
Sprawdzaj dane firmy w CEIDG czy KRS, jeżeli nie ma jawnych informacji, to powód do obaw. Również zwróć uwagę na czas realizacji zamówienia – niektóre sklepy podają fałszywe terminy.
nie wiem czy dobrze kojarzę ale chyba Amazon jest droższy w Polsce
Dobrym wskaźnikiem jest też polityka ochrony danych osobowych, zwłaszcza jak musisz zostawić swoje dane i numer telefonu. Jeśli sklep nie podaje jasno, jak chroni prywatność, lepiej poszukać innego.
Ja kiedyś zamawiałem w Media Expert, myślałem że to tylko elektronika ale mają też inne rzeczy i było bez problemu.
u mnie podobnie, chętnie poczytam rady
Moim zdaniem warto sprawdzić regulamin i politykę zwrotów. Dobry sklep ma jasne zasady, wyraźnie opisane koszty przesyłki i czas dostawy. Zwróć też uwagę na certyfikat SSL i opinie innych klientów.
ciekawe na co inni zwracają uwagę
Każdy sklep ma swoje plusy i minusy, wszystko zależy czego potrzebujesz, ja zazwyczaj sprawdzam opinie i porównuję ceny.
banggood fajny ale długi czas dostawy
podbijam, szukam czegoś sprawdzonego
ja coś z Morele.net bralam i ok