Potrzebuję szybko sprawdzić VIN samochodu, ale nie chcę płacić za płatne raporty. Sprawdzałem parę stron, ale wszędzie wymagają opcji premium albo subskrypcji. Może ktoś z was korzystał z jakiejś darmowej bazy? Zależy mi na podstawowych danych: rocznik, liczba właścicieli, status szkód. Każda podpowiedź mile widziana 🙂
Gdzie mogę za darmo sprawdzić VIN samochodu?
Możesz też użyć aplikacji mobilnej ministerstwa – tam też jest opcja sprawdzenia VIN za darmo.
polecam apkę CEPIK, działa spoko
Sprawdzałem VIN w serwisie producenta auta – tam można za darmo zobaczyć podstawowe info o modelu.
Miałem auto sprowadzone i dzięki darmowemu raportowi z CEPIK uniknąłem problemu z cofniętym licznikiem.
U mnie CEPIK wystarczał w 100% przypadków
Ja bym po prostu wpisał VIN w google i zobaczył co wychodzi
Chyba też kiedyś używałem jakiejś płatnej apk, ale możliwe że są też free opcje...
Ja tylko zerknąłem raz, ale nie pamiętam gdzie
W serwisie Bezpiecznapojazd można sprawdzić historię przeglądów technicznych i zgłoszone szkody, wystarczy VIN.
Wg mnie najlepsze są dane z CEPIK i ubezpieczyciela – do tego nie musisz nic płacić jak masz profil zaufany.
Spoko temat, czekam na więcej info
Podbijam temat, bo też się zastanawiam
Na ogólnopolskiej platformie CEPIK bez logowania możesz sprawdzić: rok produkcji, masę, liczbę właścicieli i historię badań technicznych.
Nie jestem pewien, ale może też polska baza policji udostępnia takie dane?
ja tam wszędzie klepałem VIN i zawsze darmo
Inne forumowicze pewnie dorzucą swoje propozycje.
Też to było moje pytanie ostatnio, czekam na inne propozycje.
Wydaje mi się, że Ministerstwo Infrastruktury ma taką wyszukiwarkę, ale nie jestem pewien.
Może warto też zapytać sprzedawcę o dokumenty z kompletną historią.