Od pewnego czasu mam straszne łuszczenie na skórze głowy. Wszędzie widzę łuski, włosy się przetłuszczają, a do tego swędzi niesamowicie :( Używałem już różnych szamponów z apteki i droższych marketowych, ale efekt słaby. moze ktoś z Was zna coś co naprawdę pomaga? Nie musi być od razu mega drogie, ważne żeby przynosiło ulgę.
Co sprawdziło się u Was na łuszczycę skóry głowy?
Wydaje mi się, że warto spróbować czegoś naturalnego, jak aloes albo olejek z drzewa herbacianego, ale nie wiem czy to akurat w łuszczycy pomoże.
Ja z kolei miałem podobny problem i pomogło mi regularne stosowanie szamponu z dziegciem i pantenolem. Używałem go co drugi dzień przez miesiąc, a potem raz w tygodniu. Działa przeciwzapalnie i łagodzi swędzenie. Ważne, żeby dobrze spłukać włosy i nie zostawiać resztek.
Ja kiedyś kupiłem maść z mocznikiem 10% i było trochę lepiej. Nakładałem na skórę głowy na noc i owinąłem turbanem. Rano pozbyłem się większości łusek.
U mnie super zadziałał szampon z dziegciem.
U mnie dobrym rozwiązaniem była wizyta u trychologa – przepisał mi żel z kwasem salicylowym, stosowałem kilka tyg. i stan skóry się znacznie poprawił.
Podbijam temat, bo też chciałbym wiedzieć co pomaga.
Też się nad tym zastanawiam, bo mam coś podobnego.
Ostatnio przeglądający
2Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz, a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.